Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

De familie Mouton-Dobbels zijn varkenskwekers van de derde en vierde generatie. Bart en Bénédicte runnen deze toekomstgerichte varkensboerderij, samen met hun drie kinderen Maxime, OIivier en Axelle. Vijftien jaar geleden werd, samen met collegalandbouwer Filip Van Laere uit Kruisem, een eigen kwaliteitslabel voor varkensvlees ontwikkeld en in de markt gezet: Duroc d’Olives.

Dit varkensvlees wordt uitsluitend verkocht via slagerijen en horeca. De biggen die op de boerderij in Lochristi geboren worden, worden op andere vestigingen opgekweekt tot slachtrijpe varkens. Het doel is mals, sappig en buitengewoon lekker varkensvlees produceren, met aandacht voor milieu, integratie in het landschap (agroforestry-boslandbouw), dierenwelzijn, transparantie en dialoog.

Wat valt er die dag te beleven?

Neem een kijkje in de stallen waar je door het kijkraam zowel de imposante Duroc-beren, de zeugenafdeling als de kleine biggetjes kan zien. Buiten kan je het Duroc d’Olives-vlees proeven. Neem een kijkje bij de zeug en haar biggen op de loopweide. Trek een gekke snoet in het fotobord en leef je uit op het springvarken.

Wist je dat...

... er rond het bedrijf 160 notelaars zijn aangeplant? Die zorgen voor schaduw en de snoeiresten zorgen als biomassa voor de verwarming van de bedrijfsgebouwen.