Menu

Walter Vanacker, Koen en Karin Vanacker-Devijver • Hof Ter Vaeren

Akkerbouw, Melkvee, Vleesvee

Van melk tot ijs en kaas

Walter en Koen Vanacker zijn de derde generatie op dit gemengde bedrijf met melkvee, vleesvee en 100 ha akkerbouwgrond. Het familiebedrijf ligt in een oase van landbouw en groen, tussen Brussel en Leuven. Ze produceren er ook heel wat hoeveproducten.
De melk wordt onder meer verwerkt tot roomijs, boter, yoghurt, kaas, karnemelk, chocomousse en chocopasta. Al deze producten kan je kopen in de hoevewinkel. Van ’s morgens tot ’s avonds is iedereen druk in de weer met het werk in de stallen, op het land of in de hoevewinkel met verbruikzaal. De koeien, zowel het melk- als het vleesvee, vragen permanente aandacht en het hele jaar door zijn er kalvingen. Er worden wintertarwe, wintergerst, aardappelen, spelt, suikerbieten en maïs geteeld. Deze didactische boerderij ontvangt ook geregeld groepen en schoolkinderen voor een rondleiding. Daarnaast is dit bedrijf een proefbedrijf voor het ministerie van Landbouw.

Wat valt er die dag te beleven?

Om 11 uur is er eucharistieviering. Vanaf 12 uur een barbecue. Er is doorlopend (muzikale) animatie voor groot en klein, zoals een competitie strobaal werpen. Je maakt hier ook kennis met het nieuwe Groene Kringgewest Midden-Brabant. Zij organiseren een tractorwijding, die om 13:30 uur vertrekt aan de boerderij.