Menu

Luc en Rita Salens-Van der Elst, Tom en Anne

Akkerbouw, Groenteteelt

Wij en ons bedrijf

Ondertussen is het al de vierde generatie die het landbouwbedrijf uitbaat. We zijn gestart in het centrum van Kortenberg, in de Engelenstraat, met een combinatie van vleesvee en grondwitloof. De tak van het vleesvee werd afgebouwd en stopgezet. Afgelopen oktober verhuisde het bedrijf naar een nieuwe vestiging in Erps-Kwerps. Hier focussen we ons volledig op het grondwitloof en de akkerbouw. Ook onze hoevewinkel is mee verhuisd en viert dit jaar zijn 25e verjaardag!

Wat valt er die dag te beleven?

Tijdens een rondleiding op het bedrijf maak je onder meer kennis met de teelt van het grondwitloof. Elke bezoeker krijgt enkele proevertjes. Daarnaast kan je een kijkje nemen in onze hoevewinkel. Hier verkopen we via de korte keten Belgische groenten en fruit, allerlei streekproducten en onder andere ook suikervrije producten.
Voor ons bedrijf is een heuse maïsdoolhof aangelegd. Verder is er een tentoonstelling van oldtimertractoren en grote landbouwmachines. Je kan de trekpaarden bewonderen of deelnemen aan een workshop bloemschikken. Voor de kleinsten zal er een springkasteel staan. Naast dit alles kan je ook genieten van een hapje en een tapje!