Menu

Josse en Jan Peeters • Hof Ten Bosch

Akkerbouw, Fruitteelt

Van aardappel tot chips

Hof ten Bosch, werd gebouwd in de 13de eeuw en is al sinds 1890 in handen van de familie Peeters. Op dit akkerbouwbedrijf worden aardappelen, tarwe, suikerbieten, maïs, peren en koolzaad geteeld. Op boerederij Hof ten Bosch in Huldenberg sloegen bedrijfsleiders Josse en Jan Peeters onlangs de handen in elkaar met Bayer om een aantal innoverende concepten uit te testen. Zo wordt er op de boerderij onder andere gebruik gemaakt van geavanceerde weerstations om beter te kunnen inschatten wanneer de ziektedruk in de gewassen toeneemt. Ze gebruiken ook de modernste gps-systemen op de tractoren om de behandeling van gewassen tot op 2 cm nauwkeurig te kunnen uitvoeren.

Wat valt er die dag te beleven?

De aardappelteelt staat hier centraal. Zo kom je meer te weten over het productieproces van aardappelen en hoe ze tot chips verwerkt worden. Je kan bij ons terecht voor rondleidingen in onze aardappelloods en informatie over precisielandbouw en de digitalisering (optische ogen, gps, bodemscan ...) van onze sector. Je krijgt een demonstratie van een dronevlucht (weersafhankelijk) en de wijze waarop men de gegevens die de drone verzamelt inzet voor een duurzamere teelt van onze landbouwgewassen. Voor de kinderen is er een springkasteel, een schminkstandje, allerlei spelen en animatie. Ook staat er een rondrit in de velden met een tractor en een kar op het programma.

De leden van Rotary Club Overijse-Zoniën vzw promoten de verkoop van lekkere frietjes, zelfgemaakt ijs, taart, warme suikerwafels en drank voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Centrum Ganspoel voor de aankoop van een rolstoelbus met rolstoellift.

Plattelandsklassen

Plattelandsklassen vzw, de landbouweducatieve dienst van Landelijke Gilden, heeft op dit bedrijf een interactieve stand met materialen rond landbouw- en plattelandseducatie voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs. De eerste vijftig leerkrachten krijgen, op vertoon van hun lerarenkaart, een gratis didactisch pakket rond landbouw, platteland en voeding.

Centrum Ganspoel

Ligt naast de boerderij en biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een visuele en visueel-meervoudige beperking.

Kom met uw familie naar Hof ten Bosch, bezoek de verschillende landbouwprojecten, geniet van de locatie, blijf even napraten rond pot en pint en steun Centrum Ganspoel!

Opgelet: wegenwerken in centrum Huldenberg. Vanuit Overijse (dreef): best omrijden via Eizer/Duisburg of Terlanen en volg wegomleiding. Vanuit richting Leuven, geen probleem.