Menu

Jan en Nadine D'Haemer-Mignon

Fruitteelt

Appels, peren en sappen van eigen bodem

In het hartje van het Pajottenland ligt het bedrijf van Jan en Nadine en hun kinderen Tom en Evelien. De ouders van Jan zijn met het bedrijf gestart in 1958. Vandaag beschikken Jan en Nadine over 50 ha appel- en perenplantages. Het fruit wordt op een milieubewuste manier geteeld en via groothandel en thuisverkoop vermarkt. Naast een waaier van appels en peren die ze zelf geteeld hebben, verkopen ze in de hoevewinkel ook fruitsappen, geperst van hun eigen fruit en dus zonder toegevoegde suikers en bewaarmiddelen. Je vindt in de winkel ook verwerkte producten zoals pralines met perenlikeur, gin van appels en zo meer. Naar wensen van de klant worden ook geschenkmanden samengesteld. Ben je in de buurt maar is de winkel gesloten? Geen probleem, de gekoelde automaat voorziet je elke dag de klok rond van vers fruit!

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan een rondleiding volgen op het bedrijf en in de plantages. De rondrit is voor iedereen toegankelijk, want je rijdt mee in een pluktreintje. Je ziet niet alleen de bomen, maar ook het machinepark, de sorteerinstallatie en de koelcellen waarin het fruit bewaard wordt. Een presentatie over de werkzaamheden doorheen de seizoenen toont hoe de plantages een heel jaar intensief verzorgd worden. Bezoekers krijgen de kans om pas geoogst fruit uit de boomgaard te proeven. Natuurlijk kan je ook fruit en verwerkte producten kopen om mee naar huis te nemen. Wil je nog even nagenieten, dan is het aangenaam verpozen bij een hapje en een drankje.

Kom je met de fiets? Via een route van ongeveer 20 km kan je makkelijk de vier nabij gelegen bedrijven bezoeken. Er is bewegwijzering aanwezig.