Menu

Gert en Isabelle Malisart-Stultiens, Yaline, Mo en Jeraud • Bella&Rosita

Andere, Melkvee

Lekker vers hoeve-ijs

In 2006 zijn we gestart met een 30-tal melkkoeien. Op 10 jaar tijd groeide ons bedrijf uit tot een zelfvoorzienend, gesloten melkveebedrijf met zo'n 150 Holstein melkkoeien en ongeveer 100 stuks jongvee. De koeien worden volautomatisch gemolken door 2 melkrobots, de kalfjes worden gevoederd aan de melkautomaat. In juli 2016 begonnen we onze melk te verwerken tot vers hoeve-ijs, onder de naam Bella & Rosita. Je kunt het komen proeven op ons sfeervolle Bella & Rosita-terras. We bouwen ons bedrijf - het laatste actieve melkveebedrijf in Edegem - stap voor stap verder uit, gericht op het brede publiek. Zo ontvangen we vaak klassen op de boerederij, doen we aan Groene Zorg, zijn we actief in de streekwerking Zuidrand en stapten we in de plattelandsprojecten 'De Beleverij' en 'Burgers en Boeren'. Ons melkveebedrijf ligt langs de vernieuwde Brialmontfietsroute, tussen knooppunt 14 en 15.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan bij ons terecht voor een gegidste rondleiding op de boerderij. Je kunt iets eten en drinken op ons Bella & Rosita-terras of in onze grote tent en uiteraard kan je proeven van ons vers hoeve-ijs. Voor de kinderen is er een springkasteel, je kan een ritje maken met een oldtimer-tractor of zelf met een drone vliegen in onze dronecage (in samenwerking met Unifly). Tal van landbouwmachines staan tentoon, zowel oude modellen als de modernste machines. Kom zeker ook een kijkje nemen in onze gloednieuwe kinderboerderij!
Er staat voor de gelegenheid ook een radiozendmast op de boerderij waar demo's gegeven worden. Radioamateurs kunnen life verslag horen van de dag (Radiozendamateur H.Moonen CALL ON5HM via het radionoodnet van de provincie Antwerpen).

Wist je dat onze koeien als krachtvoer draf krijgen afkomstig van de lokale Antwerpse brouwerij waar het Seefbier wordt gebrouwen?
Je kan het Seefbier trouwens bij ons komen proeven tijdens de Dag van de Landbouw.
En wist je dat we voor ons ijs o.a. frambozen, honing en speculaas gebruiken van producenten uit de buurt?
We willen immers bewust lokale producten gebruiken.

Sportieve fietsers vinden hier een mooie route om nog een ander bedrijf in de buurt te bezoeken, het bioglasgroentenbedrijf van Peter en Riet Bartels-Vermeulen.

Plattelandsklassen

Plattelandsklassen vzw voorziet, als landbouweducatieve dienst van Landelijke Gilden, een interactieve stand met materialen rond landbouw- en plattelandseducatie voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs.
De eerste 50 leerkrachten krijgen, op vertoon van hun lerarenkaart, een gratis didactisch pakket rond landbouw, platteland en voeding.