Menu

Familie Verhaert

Akkerbouw, Andere, Vleesvee

Blonde d'Aquitaine puur

Het ouderlijk landbouwbedrijf van de familie Verhaert, waar de dieren slachtrijp gemaakt worden, is gelegen in het centrum van Kallo.
In 2014 is Hendrik mee in het bedrijf gestapt en werd er langs de Beverse Dijk in Kallo een tweede bedrijf opgericht. Hier worden de koeien met kalveren gehuisvest. Het bedrijf kiest resoluut voor het ras Blonde d'Aquitaine. De dieren van dit ras worden op een natuurlijke, extensieve manier gekweekt. Bijna alle kalveren worden op natuurlijke wijze geboren en ze worden gedurende de eerste vijf levensmaanden gezoogd door hun moeders.
In de winterperiode worden de dieren gehuisvest in ruim ingestrooide boxen. Vanaf de lente grazen ze in de malse polderweides. Bijvoederen doen ze zo veel mogelijk met voeders die ze zelf telen, zodat ze maximale garanties kunnen bieden wat voedselveiligheid en vleeskwaliteit betreft.
In de hoeveslagerij kan je op bestelling rundvlees kopen van de dieren die ze zelf op natuurlijke wijze kweekten. Dit vlees is het smakelijkst donkerrode natuurvlees dat op de markt te vinden is.

Wat valt er die dag te beleven?

Kom een kijkje nemen in de nieuwe stal en de nieuwe hoeveslagerij. Op culinair vlak kan je genieten van een heerlijke maaltijd in het nabij gelegen Hof Van Keulen (vooraf inschrijven via de website www.aquitainepuur.be). Op het landbouwbedrijf zelf staan er foodtrucks met huisgemaakte burgers en carpaccio. Ook voor de kinderen is er animatie, met een gocartrace en een springkasteel voor de kleinsten.