Menu

Familie Schrijnwerkers • Blauwe bessen

Fruitteelt

15 hectare blauwe bessen

Het familiebedrijf Schrijnwerkers is sinds 1969 actief in de blauwe bessen, sinds 1990 ook in België. Aan de voet van de Oudsberg in Gruitrode telen Frans en Ruth met een enthousiast team medewerkers heerlijke blauwe bessen. De teelt op de lichte zandgrond steunt op heidemaaisel, een product uit het onderhoud van het Limburgs landschap. Zonnepanelen vangen de energiepieken in de zomer op. De combinatie van een stralingssensor, een pc en druppelbevloeiing zorgt voor een optimaal watergebruik. De korte keten en het directe contact met klanten via de hoevewinkel is zeer belangrijk.
De blauwe bessen worden volgens de wens van de afnemers verpakt en dagvers afgeleverd aan veiling BelOrta in Borgloon. Het uitgebreide assortiment van producten op basis van blauwe bessen wordt het hele jaar door aangeboden in de hoevewinkel.

Wat valt er die dag te beleven?

Samen met Landelijke Gilde Gruitrode nodigt de familie Schrijnwerkers je uit om een kijkje te komen nemen op de blauwebessenplantage. Vanaf 10.30 uur vinden er rondleidingen plaats. Op het terras kan je genieten van heerlijke blauwebessenproducten. Er zijn allerhande infostandjes: imker, valkenier, de Bewuste Bourgondiër, Puur Limburg, Duinengordel, BelOrta ... De kinderen worden niet vergeten, want er zijn cowboyspelen, een springkasteel en een zoektocht.
Om 10.00 uur start een boerenbrunch, georganiseerd door de Landelijke Gilde. Prijs: 15 euro p.p., kinderen 7-12 jaar 7,50 euro p.p., kinderen tot 6 jaar gratis. Inschrijven vóór 10 september is verplicht. Mail naar lg.oudsbergen@gmail.com (ook als je meer informatie wil).