Menu

Familie Lemaire-Taelemans

Akkerbouw, Melkvee, Vleesvee

Een gemengd familiebedrijf

Guido en Katleen zijn sinds 1990 de 4de generatie op dit bedrijf, gelegen midden in het Pajottenland. Het is een gemengd bedrijf, typisch voor de streek. Op het veld worden granen, maïs, bieten en aardappelen geteeld.
Er worden Holsteinkoeien gehouden voor de melkproductie. De melkkoeien zijn gehuisvest in een ingestrooide ligboxenstal. Ze worden tweemaal daags gemolken in een 2x10 zij-aan-zij melkstal. De runderen van het Belgisch witblauw ras zorgen voor puur Belgisch rundsvlees van een uitstekende kwaliteit. Deze worden gehuisvest in grote ingestrooide boxen. Het stro komt grotendeels van de eigen akkers. Ook het ruwvoeder voor de dieren telen ze zelf. De stalmest wordt opnieuw op de akkers gespreid. Dat houdt de bodemstructuur in goede conditie.

Wat valt er die dag te beleven?

Een rondleiding loodst je door de stallen, langs de melkinstallatie ... Tijdens de rondleiding krijg je uitleg over de voeding, de huisvesting en allerhande weetjes worden verteld. Geniet na je bezoek van een hapje en een drankje. Er is kinderanimatie en iedereen ontvangt een attentie.