Menu

David en Liesbeth Vanvinckenroye-Werelds, Daan en Dries

Akkerbouw, Andere, Groenteteelt, Varkens

Varkens tussen groenten en kruiden

In 2013 zijn David en Liesbeth verhuisd naar een nieuwe locatie, enkele honderden meter van Davids ouderlijk huis. Daar hebben zij een nieuwe vleesvarkensstal gebouwd voor zo'n 1600 varkens. De stal is uitgerust met nieuwe technologieën zoals een automatische herkenning van de varkens aan de voederautomaat, om tot een optimale vleeskwaliteit te komen. De biologische luchtwasser vermijdt geurhinder in de buurt.
David is niet alleen bezig met varkens, maar ook met de teelt van groenten, kruiden en akkerbouwgewassen. Dit zijn onder andere wortelen, uien, aardappelen, erwten, zuring, tijm, dille, pimpernel, granen en bieten. Er wordt dus elke week wel iets gezaaid of geoogst, dat dan naar verschillende verwerkende bedrijven vertrekt, om van daaruit op jullie bord te belanden.

Wat valt er die dag te beleven?

Je komt van alles te weten over de varkens en de gewassen. Je kan bijvoorbeeld een kijkje nemen in de varkensstal of de machines bewonderen die gebruikt worden voor de verschillende teelten. Ook al is het groeiseizoen van de teelten al even bezig, toch kan je de groei-evolutie van de gewassen bekijken.
Je kan bij ons een hapje en een drankje nuttigen. Terwijl de ouders of grootouders zich laten meevoeren in de wondere wereld van de landbouw, kunnen kinderen zich uitleven op de stroberg, het springkasteel en andere animatie. Je kunt er ook een zakje aardappelen en uien kopen.