Menu

Bert en Karen Keppens-Hannosset, Robbe en Wannes • Aan de Schavert

Melkvee

Koeien onder een lichtdoorlatend dak

Bert en Karen namen in 2004 het melkveebedrijf van Bert's ouders over. In 2016 werd beslist om een nieuwe melkveestal te bouwen en die namen ze in het begin van dit jaar in gebruik. In deze stal is plaats voor 180 melkkoeien en een 100-tal jongvee die in een aparte stal staan. Speciaal aan deze stal is dat het dak licht doorlaat, een 'light roof'. Zij zijn nog maar het tweede landbouwbedrijf in Vlaanderen met zo'n dak. Daglicht in de stal verlaagt de elektriciteitsrekening, is milieuvriendelijk en is bovendien goed voor het welzijn van de dieren.

Wat valt er die dag te beleven?

Samen met de Landelijke Gilde van Bocholt-Kaulille en de Groene Kring van Bree nodigen Bert en Karen iedereen uit om hun bedrijf te komen bezoeken. Je wordt er rondgeleid aan de hand van wist-je-datjes. Ook een bezoek aan de nieuwe stal en de melkinstallatie staat zeker op het programma. Er zullen tevens tal van landbouwmachines en loonwerkbedrijven tentoongesteld worden. Er is ook kinderanimatie voorzien zoals een springkasteel, een heuse stroberg, een schminkstand en go-carts. In de feesttent kan je genieten van een hapje en drankje. In het centrum van Bocholt kan je die dag nog een bezoek brengen aan Boerderij in het dorp.

Plattelandsklassen

Plattelandsklassen vzw voorziet, als landbouweducatieve dienst van Landelijke Gilden, een interactieve stand met materialen rond landbouw- en plattelandseducatie voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs.
De eerste 50 leerkrachten krijgen, op vertoon van hun lerarenkaart, een gratis didactisch pakket rond landbouw, platteland en voeding.